Mælkevejen i Søndersø

Mælkevejen i Søndersø

Her blev jeg blev mødt af glade og forventningsfulde børn - der flere gange spurgte "er det dig der har Oliver med". 

Dagens motorik skulle foregå indenfor i Mælkevejens store fællesrum, midt i børnehaven. Børnene blev delt op i to grupper efter alder, så hver gruppe fik 45 min motorik. 

Så var det de yngstes tur og som så mange gange før, kan det for en udeforstående, virke lettere kaotisk, når 15 børn på ca. 3 år, skal træne motorik! Men kigger man rundt på hvert enkelt barn, var de under hele aktiviteten, alle sammen i gang med en eller anden form for motorik - nogle kastede boldene højt op i luften, andre løb alt hvad de kunne fra den ene ende til den anden, nogle fandt skeer og bolde og balancerede med dem mens en lille række gik i krig med at hoppe over den farlige slange, som snoede sig vildt hen over gulvet. 

Ofte er det, vi voksne, som forventer, at der kan trænes motorik på en meget struktureret måde, hvor børnene pænt venter på hinanden og at alle laver den samme øvelse, men det er simpelthen ikke muligt, når børnene kun er 3 år og bare griber i det der lige fanger dem her og nu. 

Her må vi konkludere, at det trods alt er sjovere, at børnene har så meget krudt at der er noget at brænde af - tænk hvis de kun ville sidde i en rundkreds og kigge på hinanden - så ville det først være svært at gøre dem motorisk stærkere. 

Dagen blev afsluttet i ro og mag, med en omgang massage - hvor børnene to og to gav hinanden massage. 
Tak for endnu en god dag med bevægelsesglade børn og pædagoger!

/ Katrine

fredag, 05 december 2014