PRESSEMEDDELELSE

PRESSEMEDDELELSE

0-6 årige kan også rende og hoppe i fremtiden

Endnu flere børn i landets dagtilbud skal styrke og udvikle deres motorik og bevægelsesglæde i de kommende 3 år sammen med bevægelsesindsatsen Rend og hop med Oliver og Ida takket være en ny støtte fra Nordea-fonden.

For 140.000 børn er indsatsens to egern ”Oliver” og ”Ida” allerede blevet en velkendt del af hverdagen i deres dagtilbud, men endnu flere børn kan allerede glæde sig. Nordea-fonden, som støtter gode liv, har med en støtte på 4.104.350 kroner muliggjort, at Rend og hop med Oliver og Ida også fremadrettet skal være med til at ændre bevægelseskulturen i de danske dagtilbud og sikre, at børn bliver stimuleret til alsidig bevægelse og oplever glæden ved en veludviklet motorik.

”Støtten betyder, at vi kan klæde endnu flere dagplejere og mere pædagogisk personale på til at varetage den vigtige opgave med at inddrage mere motorik og bevægelse i børnenes institutionsliv”, siger Sarah Pedersen, projektleder i Rend og hop med Oliver og Ida, og fortsætter ”Børn, der har en sikker motorik, har et godt fundament for at indgå i sociale fællesskaber og for indlæring, da de har gode forudsætninger for at kunne deltage i legen eller koncentrere sig om det stof, der bliver formidlet uden at bruge for meget energi på kroppens funktioner og bevægemønstre. ”

”Projektet har vist sig at ramme plet! Børnene tager virkelig de fysiske aktivitetslege til sig, og derfor spreder vi nu glæden ved bevægelse og leg til endnu flere børn. Set i det store perspektiv, håber vi, at indsatsen bidrager til den forebyggende indsats på sundhedsområdet”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv. 

Lige til at gå til i hverdagen

En af årsagerne til at bevægelsesindsatsen har vist sig at være en succes, er bl.a et let tilgængeligt materiale med en legende tilgang til aktiviteter og øvelser, som er nemt for dagplejere og det pædagogiske personale at inkorporere i det pædagogiske arbejde. 

”Materialet er ligetil og kræver ikke flere dages forberedelse for at komme i gang, hvilket gør det nemt for os at sætte det ind i vores dagligdag. Og samtidig appellerer det meget til børnene, da de kan spejle sig i billederne og i videoerne på appen”, udtaler Niels-Jørgen Teglbrænder, daginstitutionsleder i børnehuset Krogstenshave i Hvidovre. 

Brugen af Rend og hop med Oliver materialet har også været synligt, ”nu har vi arbejdet med materialet fast igennem en længere periode, og vi har bemærket, at flere børn udfordrer deres motorik, er med i legen, og vigtigst synes det er sjovt.”, siger Niels-Jørgen Teglbrænder.  

”Med bevægelsesindsatsen er vi med til at skabe gode vaner og et godt bekendtskab til idrætten for børn i Danmark, så børnene gennem krop og bevægelse får de bedste muligheder tidligt i livet. Forhåbentlig betyder det også, at vi ser børnene igen gennem et aktivt fritidsliv i foreningsidrætten, ” siger DIF’s direktør Morten Mølholm Hansen.

Udvidet indsats

I dag tæller materialerne i Rend og hop med Oliver og Ida to fysiske materialer, som kan rekvireres gratis af dagplejere og daginstitutioner samt en gratis app, henvendt til ½-3 årige og tilgængelig for både forældre samt pædagogisk personale. Med støtten fra Nordea-fonden skal indsatsen udvides yderligere. Materialet til målgruppens ældste (3-6 årige) bliver opdateret og nyt bevægelsesunivers i app version bliver udviklet. 

Samtidig kommer der et nyt og relevant tema i indsatsen, som vil omhandle barnets overgang fra dagtilbud til skole med afsæt i bevægelse. Dette for at modvirke det høje antal af børn, der har anmærkninger på motorikken, når de begynder i skole, og samtidig klæde børn til at deltage i undervisningen i en skoledag med stadig mere idræt og bevægelse.

Igennem de næste 3 år skal antallet af 0-6 årige børn, der deltager i Rend og hop indsatsen, samtidig øges fra 140.000 til 250.000.

Fakta om Rend og hop med Oliver og Ida

Rend og hop med Oliver og Ida er et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF) og KFUMs Idrætsforbund med støtte fra Nordea-fonden, som blev etableret i 2012. 

Bevægelsesindsatsen er udviklet til 0-6 årige børn i dagpleje og daginstitution, og med leg og bevægelse som omdrejningspunkt bliver børnenes sanser udviklet og grundmotorikken styrket.

Alle landets dagplejere og daginstitutioner har mulighed for at tilmelde sig indsatsen og få et gratis inspirations- og øvelsesmateriale tilsendt, som indeholder motoriske øvelser inden for kategorier som bl.a. balance og koordination på forskellige niveauer, der matcher børnenes motoriske udviklingsniveau. Herefter kan det pædagogiske personale lade sig inspirere til at inddrage øvelserne i hverdagen, som de passer til dagplejens og daginstitutionens hverdag, pædagogik samt rammer.

 

onsdag, 14 december 2016