Vinteraktiviteter

Vinteraktiviteter

Kom med ud og leg – sjove vinteraktiviteter til børnene

Det kan være svært at komme udenfor, nu hvor vi går den mørke tid i møde og det bliver koldere. Men der er stadig mange gode aktiviteter, I kan lave i vinterkulden, og hvis der kommer sne, bliver det endnu sjovere.

Vi giver her 10 gode ideer til, hvad I kan lave udenfor – med eller uden sne:

 1. Spil kæmpe vendespil på legepladsen eller i parken. Laminer for eksempel A4 billeder af børn og voksne og brug dem som brikker.
 2. Lav naturbanko. Udpeg seks genstande for børnene (for eksempel spindelvæv, mos, en bænkebider, grankogle eller snegl) og se, hvem der først finder alle genstande.
 3. Lav landart – det vil sige små skulpturer af det, I kan finde i skoven, på grønne områder eller på legepladsen. Byg gerne skulpturen op ad eller med noget, der allerede står på stedet.
 4. Saml, pres og laminer nedfaldne blade og brug dem som ophæng, bordpynt eller postkort. Tal om de forskellige slags blade og hvilke træer, de kommer fra.
 5. Spil koglekast. Saml grankogler eller kastanjer, tegn en cirkel i jorden, stil jer et par skridt derfra og kast til måls med koglerne.
 6. Leg Kongens Efterfølger, hvor I skal hoppe, balancere, krybe og kravle over forskellige redskaber på legepladsen eller i træer og på stubbe på grønne områder.

Hvis der er sne:

 1. Undersøg sneflagernes forskellige former og mønstre i et forstørrelsesglas.
 2. Lav forskellige former i sneen og mal dem med frugtfarve – for eksempel fodspor, engle, et maleri og så videre.
 3. Byg små sneslanger af mange snebolde og dekorer dem med fuglefrø.
 4. Lav en mini-vinterolympiade i sneen:
  1. Hvor langt kan I kaste? Hvor højt op ad en mur? Kan I ramme en spand?
  2. Skiløb i hold. Lav to brædder med fem læderstropper, og lad fem børn samarbejde om at gå 10 meter på ”skiene”
  3. Kælkeræs mellem kegler/små forhindringer
  4. Længdespring i sneen
  5. Hoppekonkurrence

Læs mere om, hvordan vi kan holde varmen i vinterkulden, uden at pakke børnene for meget ind, i denne artikel: ”Vi pakker børnene for meget ind” 

Torsdag, 14 December 2017