Bag projektet

Rend og hop med Oliver - en forebyggende indsats i børnehaverne.

Rend og hop med Oliver blev i 2011 søsat som et toårigt samfundsmæssigt projekt i DIF-idrætten med fokus på leg og bevægelse for børn i 3-6-års alderen. Projektet blev etableret i et samarbejde mellem DIF, Nordea-fonden og KFUMs Idrætsforbund (og DR i første projektperiode). Formålet var at understøtte og udvikle børns motorik gennem leg og bevægelse via et inspirationsmateriale og konsulentbesøg.

I 2014 valgte samarbejdspartnerne at forlænge Rend og hop med Oliver til udgangen af 2016 og Nordea-fonden støttede projektet med 6.394.400 kroner.

Undervejs har konceptet udviklet sig; Oliver har fået en lillesøster; Rend og hop med Ida - et inspirationsmateriale for ½-3 årige børn, således at dagpleje- og vuggestuebørn får glæde af projektet, hertil er der også udviklet en App. Der er udviklet et online spil på DRs Oline univers samt afviklet adskillige konsulentbesøg sammen med børn og personale. Vi har afholdt diverse motorikkurser og givet faglig sparring til eksempelvis Svendborgs Kommunes bevægelsessatsning på daginstitutionsområdet og til bevægelsesprogrammer på DR Ramasjang.

Endelig har Team Rend og hop med Oliver været i dialog med en lang række kommunale konsulenter, og ormålet er stadig at udvikle børns motorik i krydsfeltet mellem institutioner, kommuner og forældre.

Ingen konkurrence
- alle børnene er vindere

Rend og hop-konceptet er en fantastisk
mulighed for, at de mindste børn får et naturligt forhold til idræt og bevægelses gennem en legende tilgang uden fokus på konkurrence, placeringer og resultater. På den måde bliver alle børnene vindere.

Morten Mølholm Hansen
Direktør Danmarks Idrætsforbund

Projektet har vist sig
at ramme plet!

Børnehaverne har virkelig taget de mange fysiske aktivitetslege til sig, og derfor spreder vi nu glæden ved bevægelse og leg til endnu flere børn. Set i det store perspektiv, håber vi, at indsatsen bidrager til den forebyggende indsats på sundhedsområdet.

Henrik Lehmann Andersen
Direktør Nordea fonden

Materialet er super
lækkert og nemt
at gå til

Det er et stort plus, at materialet kan tages
med udenfor også. Børnene blev meget inspireret af billederne, og allerede dagen efter besøget var de gang i nogle af de lege,
der blev leget med da konsulenten fra projektet var på besøg.

Linette Grenaa Giessing
Souscchef Børnehaven Eskebøl

  • KFUM
  • NordeaFonden
  • DIF