Eftermiddags-hygge

Hyggelige motoriske indslag
Når dagen bliver til eftermiddag er der i mange hjem brug for lidt ekstra kreativitet for at holde de små poder beskæftiget. Med fordel kan du lade dem bruge krudt, energi og kræfter på forskellige motoriske bevægelsesaktiviteter. Nogle af øvelserne kan børnene selv lave, andre kan I lave sammen. Er der mulighed for det, anbefaler vi at øvelserne og legene laves med bare tæer, det giver en meget større stimulering for børnene. 


Gå på Lego med bare fødder

Spred Legoklodser (eller andet legetøj som kan tåle at blive gået på) på jorden og se hvor meget legetøj I kan træde på af gangen. Det er godt for følesansen under fødderne og balancen at gå på underlag man ikke er vant til. 

Malertape/tape/snor på gulv, og gå på line

Gå forlæns, sidelæns, baglæns, hinke, på tæer, på hæle, med lukkede øjne – alt afhængig af alder og udfordringsbehov. Vigtigt med bare tæer så underlaget kan mærkes.

Hest i manegen

Barn og voksen tager fat i hver sin ende af et sjippetov/reb, barnet bevæger sig nu rundt i en cirkel om den voksne, rundt og rundt og rundt, mens den voksne bliver stående på samme sted. Stigende hastighed hvis man har lyst. Godt for balancen.

Ridetur på ryggen af mor eller far

Barnet sidder på ryggen af den voksne som kravler eller går rundt i forskelligt tempi. Barnet kan holde fast med både ben og arme eller kun ben hvis det er lidt større.  Styrker balance samt styrke i under-og overkrop (især hvis det er en bumlet ridetur). 

Kolbøtter (med eller uden forældrehjælp)

Læg en madras på gulvet og så er der klar. Er barnet ikke stort nok til at kunne selv, kan man som voksen hjælpe ved at placere den ene hånd under baghovedet og den anden om barnet brystkasse og hjælp med at få barnets baghoved sikkert i underlaget. Det er en hjælp hvis barnet kigger på egen navle. Stimulerer balancen ved at barnet får hovedet ned af. 

Krabbegang ved sofaen

Placer fødderne i sofaen og hænderne i gulvet, gå krabbegang langs sofaen på denne måde. Kan også laves omvendt, det vil sige med hænderne i sofaen og fødderne på gulvet. Styrker muskulaturen i overkrop og arme, samt stimulerer koordinationen. 

Forhindringsbane i stuen

Tag puder, dyner, tæpper, stole, skamler, bolde etc. og lav en bane i stuen. 

Gå på fødderne af den voksne

Barnet stiller sig på den voksnes fødder og holder fast om benene på den voksne, mens denne går. Styrker barnets balance. 

Massagehistorier

Oplæsning af en historie mens I giver hinanden massage der passer til historien.
Der er både en massagehistorie henvendt til Ida og Oliver målgruppen.


Download

Tørklæder

Brug forskellige tørklæder (gerne tynde chiffon hvis man har) til at kaste op i luften og gribe, massere forskellige steder på kroppen, proppe under trøjer/bukser og hive ud igen, lave blæsevejr ved at vifte dem hurtigt op og ned mens I skiftevis står på tæer og helt ned i knæ osv.