Motorikken Niveau 2

Her kan I hente og downloade alt materiale til Motorikken Niveau 2.

Motorikken henvender sig til elever i indskolingen.

Hæfter på 4 forskellige niveauer

Der er udarbejdet hæfter i 4 forskellige sværhedsgrader fra niveau 1-4. Det håber vi er med til at vedligeholde udfordringen i øvelserne, så børnene stadig vil finde det interessant at blive ved med at vedligeholde træningen. De andre niveauer finder i også her på ww. rendoghop.dk

Alle børn skal nødvendigvis ikke starte på samme niveau, men det anbefales at 0. klasse starter på niveau 1.

Ideen er, at børnene skal introduceres for øvelserne, så de har tid og mulighed for at træne i en længere periode. Læreren behøver nødvendigvis ikke afsætte tid i undervisningen, men mange af øvelserne vil være hensigtsmæssige at benytte sig af i opvarmningen, som brainbrakes eller hvis eleverne trænger til at røre sig efter stillesiddende aktiviteter.

Efter en periode kan man have en diplom dag med eleverne. 

Selvom børnene allerede kan udføre nogle af øvelserne, er det vigtigt stadig at træne dem, da det giver dem en grundlæggende træning, som både vil være skadesforebyggende samt give dem en bedre baggrund i de resterende øvelser.

Diplomer 

På diplomerne er der 6 øvelser fra materialet. Eleverne kan farve stjernen på diplomet, når den er gennemført. I kan vælge at eleverne kan farve stjernen grøn, hvis de kan øvelsen, farve den gul hvis de næsten kan, og farve den rød, hvis de skal træne noget mere.

Bankoplader

Banko er en anderledes, og motiverende måde at øve på. I kan spille ved at alle elever enkelvis – eller i hold, får udleveret en bankoplade. De skal rundt i hallen, på skolen eller legepladsen for at finde de rigtige øvelse. De kan så træne øvelsen, og sætte et kryds over den.
Alternativt kan de komme tilbage til den voksne, og skal demonstrere deres kunne. I kan vælge om de skal farve med grøn, hvis de kan øvelsen, gul hvis de skal træne lidt mere, eller rød hvis der skal trænes meget mere.

De ældre elever kan gå sammen i par, og blive enige om deres farve på øvelsen.

Der er 4 forskellige bankoplader. Hvis eleverne skiftes til pladerne, sikrer vi de kommer igennem alle øvelserne.

Træningsark

Disse ark kan bruges til eleven selv. Jo oftere i leger med øvelserne, jo bedre. Dette ark kan eleven bruge til at måle sine fremskridt. I kan vælge at eleverne vurdere sig selv eller hinanden. Eller selvfølgelig lade en voksen vurdere deres niveau. På arket er der mulighed for at vurdere øvelserne 3 gange. En ide kunne være at fx en gang om ugen må man farve sit niveau på arket – så kan man se om træningen i løbet af ugen har båret frugt.
Arket kan således også bruges til at se hvilke øvelser der giver størst udfordring, ved den enkelte elev.

Diplomer 

På diplomerne er der 6 øvelser fra materialet. Eleverne kan farve stjernen på diplomet, når den er gennemført. I kan vælge at eleverne kan farve stjernen grøn, hvis de kan øvelsen, farve den gul hvis de næsten kan, og farve den rød, hvis de skal træne noget mere.

Video af alle øvelserne

De er af lidt ældre dato, og enkelte øvelser er skiftet ud. Men ellers er det meget brugbart, hvis det kniber med forståelsen af øvelsen udfra teksten.

Niveau 2: https://www.youtube.com/playlist?list=PLV52fcwrePT5lR2FVyKlwqCttp3CFv_Q1

 

Kategori: Tag:

Du kunne også være interesseret i...