Aben

Aben

Sanser i fokus er muskel-led sansen, da der er meget vægt på armene. Vi stimulerer også ligevægtssansen, da vores hoved kommer i uvante positioner.
Læs mere

Bjørnen

Sanser i fokus er ligevægtssansen, da vores hoved får en rigtig god snurretur. Vi stimulerer også muskel-led sansen, da vi skal bruge kræfter på at holde benene oppe i luften, og armene skal snurre os rundt.
Læs mere

Elefanten

Sanser i fokus er muskel-led sansen, da vi virkelig skal have kontrol over vores krop, for at kunne klare denne øvelse. Vi stimulerer også ligevægtssansen, da hovedet er i en uvant position.
Læs mere

Flamingoen

Sanser i fokus er ligevægtssansen, da vores hoved får en god trilletur, begge veje. Vi stimulerer også følesansen, da vores krop er i berøring med gulvet. Lav meget gerne øvelsen på forskelligt underlag.
Læs mere

Haren

Sanser i fokus er ligevægtssansen, da vores hoved får en god trilletur, begge veje. Vi stimulerer også følesansen, da vores krop er i berøring med gulvet. Lav meget gerne øvelsen på forskelligt underlag.
Læs mere

Hvalen

Sanser i fokus er muskel-led sansen, da både muskler i ryg, ben og arme skal arbejde for at udfører øvelsen. Vi stimulerer også følesansen, da vores mave berører gulvet. Lav gerne øvelsen på forskellige underlag.
Læs mere

Lamaen

Sanser i fokus er muskel-led sansen, da muskler og led skal arbejde for at klare øvelsen. Vi stimulerer også følesansen, da vores numse er i gulvet. Lav den gerne på forskellige underlag.
Læs mere

Næsehornet

Sanser i fokus er muskel-led sansen, da vi bruger rigtig mange kræfter i hele kroppen for at udfører og opretholde stillingen. Vi stimulerer også ligevægtssansen da vores hoved er i en uvant position.
Læs mere

Pandaen

Sanser i fokus er muskel-led sansen, da vi skal placere vores arme og ben korrekt. Vi stimulerer også ligevægtssansen, da vi arbejder med krydsbevægelser, og vi skal holde balancen.
Læs mere

Skildpadden

Sanser i fokus er ligevægtssansen, da vi bevæger hovedet frem og tilbage. Vi stimulerer også følesansen da ryggen berører gulvet. Lav meget gerne øvelsen på forskellige underlag.
Læs mere

Tigeren

Sanser i fokus er muskel-led sansen, da vi har rigtig meget vægt på vores arme. Vi stimulerer også ligevægtssansen, da vi har vores hoved i en uvant position.
Læs mere

Zebraen

Sanser i fokus er muskel-led sansen, da vi bærer alt vores vægt på armene. Vi stimulerer også ligevægtssansen, da vi har hovedet nedad.
Læs mere

Fællesleg – Bingo

En leg med en masse bevægelse. I fangelege bruger vi labyrintsansen meget, da der er mange stop, accelerationer og reaktioner. Bingopladerne kan downloades gratis i webshoppen.
Læs mere

Fællesleg – Fodboldleg

Stimuler de primære sanser, samtidig med at I træner fodbold relaterede øvelser. Man dribler rundt inden for et afmærket område. Man skal prøve at skyde de andres bold ud af området, samtidig med at man passer på sin egen. Ryger…
Læs mere

Fællesleg – Stikbold

Den velkendte leg, hvor man skal skyde hinanden. Når man er død, skal man ud og lave en øvelse fra aktivitetskortene, hvorefter man er med i legen igen. Så bliver vi varme i kroppen, samtidig med at vi får stimuleret…
Læs mere

Fællesleg – Ståtrold

Ståtrold, med en eller flere fangere. Når man bliver taget, laver man en figur fra aktivitetskortene, indtil en ven kommer og befrier en, ved at udfører den samme bevægelse. Så er man igen med i legen.
Læs mere

Fællesleg – Stafetter

Hvis der skal øves driblinger, kan man kombinere det med stimulering af de primære sanser, ved at man skal drible op, hente et aktivitetskort. Holdet laver sammen øvelsen på kortet, hvorefter en ny person dribler op efter et nyt kort.
Læs mere

Fællesleg – Vendespil

Man må vende 2 kort hver gang. Er der et stik, tages det med tilbage til holdet, som udfører øvelsen, inden den næste løber op og prøver at finde et stik.
Læs mere

Motorikbane

En bane opbygget af enkle redskaber kan træne børns motorik på tværs af de primære sanser, da de enkelte elementer i banen vil træne forskellige dele af børns motorik, herunder koordinationsevne, styrke og balance. Banen kan bygges af deciderede gymnastik-…
Læs mere

Massage – Idas skovtur

Fortæl historien om Idas skovtur, mens du giver barnet massage med berøring, som passer til historien. Massage virker beroligende og afspændende, hvilket er en stor hjælp, når hjernen modtager mange indtryk hver dag. Massage kan hjælpe til en bedre kropsfornemmelse…
Læs mere

Rytmetossen – Fido

Ved at benytte sanglege med bevægelser knyttet til, kombineres rytmen med sansestimulering.
Læs mere

Rytmetossen – Stor som et hus

Remselege kan kropsliggøre begreber, så betydningen af begreberne bliver lettere at forstå. Det styrker kropsfornemmelsen at anvende remser, hvor børn skal spejle en bevægelse. Børn finder ofte glæde ved at imitere andres bevægelser, og derfor kan remselege være motiverende.
Læs mere

Rytmetossen – Svømme, svømme

Remsen kan siges mens I ligger på maven på gulvet med hovedet løftet. Drej overkroppen og vink til begge sider og rør med hænderne på hoved, skulder, numse og tær.   Remser og andre lege hvor barnet ligger på maven…
Læs mere

Rytmetossen – Den lille blå ballon

Mens I synger sangen om den lille blå ballon, kan I stå i en rundkreds med hinanden i hænderne. Når ballonen pustes op bevæger I jer bagud, så rundkredsen bliver større. Når ballonen revner med et BANG løber I alle…
Læs mere

Kaninen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus pretium egestas ante, ornare tincidunt ligula cursus ac. Nullam quis interdum erat. Vivamus vel tortor rhoncus, aliquam justo ac, mollis est. Integer feugiat tempor hendrerit. Nullam et augue elementum, lobortis orci…
Læs mere